Blogg-Topplista Elenas recept: Ångkokta musslor med citrongräs, basilika och vin

måndag 29 april 2013

Ångkokta musslor med citrongräs, basilika och vin

(2 port. som huvudrätt)
Photobucket
1 kg musslor
4 tsk olja
1 lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
2 stjälkar citrongräs
1-2 tsk röd chili, hackad
2,5 dl vitt vin
4 tsk fisksås
lite thailändsk basilika, hackad

  • Släng eventuella öppna eller trasiga musslor. Skrubba musslorna med en borste och ta bort skägget. Låt musslorna ligga i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet.
  • Hetta upp oljan i en stor gryta. Lägg i lök, vitlök, citrongräs och chili, och stek i fyra minuter på svag värme. Rör om då och då.
  • Häll på vin och fisksås och koka i tre minuter.
  • Lägg i musslorna och skaka grytan ordentligt så att allt blandas. Sätt lock på grytan, skruva upp värmen och koka i 3-4 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Släng musslorna som inte öppnat sig.
  • Tillsätt basilika.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se