Blogg-Topplista Elenas recept: Ardei umpluţi/Fyllda paprikor

söndag 22 november 2009

Ardei umpluţi/Fyllda paprikor


8 st. paprikor
500 g köttfärs
1 gul lök, riven
3 msk ris
2 msk tomatpasta
3 – 4 msk hackad dill
2 tsk timjan
2 tomater
2 burkar krossade/passerade tomater
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
salt, peppar

- Skär av ett lock på paprikorna och skrapa ur kärnorna.
- Rör samman färsen med lök, ris, dill, timjan och tomatpasta; salta och peppra. Rör ut med vatten till en ganska lös smet.
- Fyll paprikorna med färsen och ställ dem i en kastrull.
- Skär tomaterna i 4 bitar, ta bort kärnhuset. Sätt ett ”tomatlock” ovanpå fyllningen i varje paprika.
- Häll så mycket av de passerade och krossade tomaterna i kastrullen så att såsen når upp till två tredjedelar av paprikorna. Tillsätt eventuellt lite tomatpuré för kraftigare smak samt paprikapulver och buljongtärning.
- Smaksätt med socker, salt och peppar. Späd med vatten vid behov.


















- Låt koka tills paprikorna är mjuka och köttfärsen har stelnat, ca 45 minuter.
Servera paprikorna med såsen samt bröd.


















Blir det sås över – kan den användas till en tomatsoppa.

Inga kommentarer:

 
Blogglista.se