1 ½ oz gin
¼ oz Cointreau
¼ oz Campari
¼ oz Lemon juice
Cracked ice
måndag 17 november 2008
Lime-och äppelbubbel (alkoholfri)
1 förpackning koncentrerad lätt äppeldryck (2 dl)
2 lime
8 dl naturellt kolsyrat vatten
Garnering:
1 grönt äpple
1 lime
is
2 lime
8 dl naturellt kolsyrat vatten
Garnering:
1 grönt äpple
1 lime
is
onsdag 5 november 2008
Naanbröd
- Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt ägg, mjölk och matlagningsyoghurt
- Arbeta ihop till en deg. Dela den i 6 delar och platta ut med mjölad hand till ovala bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 6-8 min.
- Ta ut bröden och pensla dem med olivolja.
Servera bröden nygräddade.
Etiketter:
bakat,
bakning,
bröd,
elenas recept,
elenasrecept,
indisk bröd,
naanbröd
Sarmale cu frunză de viţa de vie/Vinbladsdolmar
1 kg köttfärs
vinblad (ca. 300 g, från burk)
100 g ris
2 morötter
2 lökar
150 g bacon
1 ägg
1 burk krossade tomater/tomatjuice
3 st. lagerblad
timjan
dill
salt eller Vegeta
peppar
vinblad (ca. 300 g, från burk)
100 g ris
2 morötter
2 lökar
150 g bacon
1 ägg
1 burk krossade tomater/tomatjuice
3 st. lagerblad
timjan
dill
salt eller Vegeta
peppar
- Skölj av vinbladen. Förväll dem i vatten i ca 10 minuter. Häll av vattnet och skölj bladen i kallt vatten.
- Hacka grönsakerna, fräs dem i lite olja.
- Tillsätt riset och fräs i 2 – 3 min. till. Tillsätt ca 2 dl vatten och låt vattnet koka in.
- Hacka bacon.
- Blanda färs, grönsaker, ägg, bacon, 2 - 3 msk kallt vatten, timjan, dill, salt eller Vegeta och peppar, dill till en lös färs.
- Fördela färsen på vinbladen, vik in sidorna och rulla ihop till dolmar.
- Lägg några vinblad på botten av en kastrull. Lägg dolmar i ett lager. Tillsätt bacon och lagerblad. Fortsött med resten av dolmarna. Tillsätt krossade tomater/tomatjuice och häll i vatten så att det täcker dolmarna. Täck dolmarna med några vinlad och lägg en liten tallrik ovanpå som kommer att hålla dolmarna i vätska.
- Låt koka i ca 1 timme.
Serveras med gräddfil och polenta.
Etiketter:
dolmar,
elenasrecept,
foto,
grönsaker,
lunch,
matblogg,
polenta,
recept,
sarmale,
sarmale in foi de vita de vie,
vinbladsdolmar
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)